KMÜ EV SAHİPLİĞİNDE 'KARAMAN YAŞAMDA VE EĞİTİMDE YAPAY ZEKA' KONULU SEMİNER

TAKİP ET

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ev sahipliğinde 'Karaman Yaşamda ve Eğitimde Yapay Zeka' konulu seminer gerçekleştirildi.

Karaman Valiliği, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi iş birliğiyle İstanbul Karamanlılar Eğitim Kültür ve Sosyal Dayanışma Vakfı (İKEV) tarafından düzenlenen programa, Karaman Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim, Rektör Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nevzat Aydın, Prof. Dr. Serkan Ada ve Prof. Dr. Mahmut Baykan, İKEV Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Duru, İKEV Mütevellisi emekli Tümgeneral Rıza Küçükoğlu ve yönetim kurulu üyeleri ile il ve üniversite protokolü, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan seminer, video gösterimleri ve açış konuşmaları ile devam etti.

İKEV Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Duru, vakfın kuruluş aşamalarından ve faaliyetlerinden bahsederek, “Karaman’da eğitim ve sanat alanında katkılar yapmayı planladık. Bu seminer de İKEV Akademinin bu konuda gerçekleştirdiği bir seminerdir. Seminerin faydalı olması temennisiyle bizlere destek veren kurum ve kuruluşlar ile emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

“Üniversitemiz yapay zekâ araştırmalarında yenilikçi projeleri desteklemektedir”

Rektör Prof. Dr. Mehmet Gavgalı ise şunları söyledi: “Yapay zekâ, hayatımızın her alanında köklü değişikliklere yol açacak büyük potansiyele sahip bir teknoloji. Bu teknoloji; karmaşık problemleri çözme, büyük veri kümelerinden anlam çıkarma ve insanın doğal yeteneklerini aşan hız ve doğrulukta kararlar verme özelliğiyle bize yepyeni ufukların kapısını aralamayı hayal ettirmektedir. Yapay zekâ teknolojisi, üniversitemiz başta olmak üzere pek çok eğitim kurumunda ders içeriklerinin kalitesini artırma ve öğrenci deneyimlerini zenginleştirme imkânı tanımaktadır. Yapay zekâ teknolojisini yakından takip etmek, ülkelerin katma değeri yüksek ürünler üretme potansiyeline de önemli katkılar sunacaktır. Bu sebeple üniversitemiz yapay zekâ araştırmalarında öncü bir rol üstlenmek istemekte ve bu alandaki yenilikçi projeleri desteklemektedir. Akademik kadromuz ve öğrencilerimiz, yapay zekâ teknolojilerini geliştirmek ve toplum yararına kullanmak için özverili bir çalışma gerçekleştiriyorlar. Gelecekte de bu alandaki rolümüzü artırarak küresel düzeyde söz sahibi olmayı hedefliyoruz.”